Zack (sv)

Berättelse, oktober 2017

En kuslig höstkväll

Det var en kväll där alla kompisar var samlade i soffan. Mamman och pappan var på fest dom kom inte hem förens i morgon. de skulle köra anden i glaset dom hade det kul men dom hörde någon som skrek utanför Jonte gick ut för att kolla men det var ingen där det var säkert grinPelle som skrek men så fort Jonte satt sig i soffan så knackade de på dörren Jonte och alla andra kom och öppnade dörren det var ingen där men det var ett paket dom tog Inde och öppnade i paketet så var det en läskig docka den klev upp av sig själv och gick därifrån alla började bli livrädda. Dom gick tillbaka till soffan och körde i gång spelet kalle sa att släck lampan glaset flyttade till ja. Direkt etter så släcktes lampan alla blev rädda och sprang ut efter ett litet tag så ville dom gå in igen då var dörren låst  men som tur var så var ett fönster öppet men dom visste inte hur dom skulle komma upp till fönstret Noha sa att dom kunde ta grannens stege och klättra upp till fönstret det var kul tyckte dom.

När dom kom upp så stängdes alla fönster och alla dörrar men Jonte hittade en slägga som stod vid vägen så dom slog sönder dörrarna och sprang ner till soffan. Jonte noha och alla dom andra ville inte köra mer anden i glaset dom ville köra mörkerkurragömma istället alla var så rädda för allt som hänt i deras hus så dom fick vara 2 taggare och dom andra fick vara med varandra.det var 2 stycken som sprang skälva. Dom skulle gömma sig så var det någon som hade smitit in i huset så dom blev klindnappna. Det var Jonte och Noha som blev det dom skrek så Högt dom kunde. Dom andra hörde allt dom sprang upp så fort dom kunde mördaren hedde alla vapen men dom andra hittade på en plan dom tog släggan mördaren kött flera gånger han var blind på ena ögat så han missade hela tide så skotern tog slut och sen tog dom ett rep som låg i hörnet dom tog i varsitt håll och sprang mot mördaren och band fast han och tog en sax och klippte loss dom.

Det började bli dag dom fick skynda sig och plocka ihop allt och lägga sig i sängen. Dom hörde att föräldrarna kom hem. Dom gick upp och såg om alla sov i sängarna det gjorde dom. Men sen såg dom en kille uppe. Pappan tog honom i benen. Mamman tog honom i armarna och gick ut på ballongen och slängde ut honom.

Slut