Vilgot (sv)

Berättelse, oktober 2017

Så lever vi om 50 år

Hej jag heter Mikael och är 12 år och lever i år 2067. Jag har en pappa som heter Sigvard och en mamma som heter Lisa. Jag har två systrar och en bror. Min syster heter Tilde och min andra heter Sara. Min bror heter Sven. Min farbror heter Vilgot, han brukar beställa från Burger King ibland. Jag har också farmor och farfar dom heter Marie och Gösta. Dom enda som kan gå i hela världen är folk över 40 år. Alla andra sitter i en maskin. Idag ska Vilgot beställa från Burger King. Burger king har drönare.

När den kommer ska jag ligga i sängen och spela på min iPhone 347. Och man får bestämma vilket väder och vad som ska ha på gården ibland så vill jag ha pool och ibland snö. Kompisar brukar komma när jag gör pool. Men en dag var det larm att det skulle komma en stor meteorit så alla fick ta med allt dom kunde och gå in i ett stort rymdskepp och vi åkte. När jag såg jorden gå sönder så började jag gråta. Vi stannade vid månen. Jag försökte hitta alla i släkten men jag hittade bara Vilgot och Sven. Dagen efter åkte vi till jordens ena halva och det fanns fortfarande frukt så vi plockade äpplen och åkte hem. Vi fick typ 1 765 480 äpplen.

Det räcker nog inte för att leva i 50 år till. Jag åkte till månen men plötsligt så såg jag ett träd på månen. Jag gick dit och jag kände att det blev mer och mer dragningskraft. Och jag kände luft mot händerna då tog jag av hjälmen och jag kunde andas, det var ett mirakel. Det fanns frukt i trädet och det såg ut som små månar jag smakade. Det var det godaste jag har ätit och det fanns mer så jag sa till alla. Månen hade blivit som jorden fast hårdare. Jag hörde en sjö och jag hittade den. Jag sa till alla och dessutom så var det ingen sjö det var ett hav. Jag badade och det var jättekul. Och sen gick jag, Vilgot och några forskare på utflykt för att se om vi hittade några fler konstiga saker. Jag såg någonting konstigt som rörde på sig. Det var en rymdko. Och så höll det på att växa saker. Det höll på att bli en minijord. Jag gick hem och när jag kom hem så var det gräs där också. Och sen så skulle vi prova att äta en rymdko. Den var jättegod. Nästan lika god som vanlig ko. Och nu så började vi bygga hus och sånt. Man bygger sitt eget. Vilgot byggde som sitt gamla och jag försökte hitta mamma, pappa och systrarna. Och sen så hittade jag dom i ett hus bredvid Vilgots. Så jag gick dit. Och allt såg ut som det gjorde på jorden.

Det var ett äventyr.

Slut.