Mio (sv)

Berättelse november 2017

Röda lagunen

Det var en kall höstkväll vinden piskade mot fönstret på nummer 44 Driveprivet gatan Klockan, var 20:26 och fem vänner planerade att tälta.
– Var ska vi tälta då? frågade Jimmy i gruppsamtalet
– Vi kan väl åka till Ever red hill? frågade Ronny
– Nä det är för töntigt vi åker till den röda lagunen Det sägs att det finns något där som kom med asteroiden som dödade dinosaurierna, sa Chris.
– Ok vi går dit jag säger till min syster Sydney hon kommer vilja gå, sa Carl.

– Ok vi möts där. sa Chris.

21:54 hade alla träffats vid den röda lagunen och satte upp sina tält och sov tills dom hörde ett konstigt ljud snabbt följt med ett skrik och de for ut ur tälten och såg vattnet vibrera -vad hände? Var är Sydney? Sydney!! Man såg en liten blodig bubbla komma upp i vattnet.
– Ring polisen sa Chris med skräck i rösten.

 

Polisen var snabbt på plats och spärrade av lagunen. Mer kunde de inte göra eftersom det var för mörkt. De skulle återkomma tidigt dagen därpå.

23:45, ingen kunde sova den natten speciellt inte Carl – Sydneys bror. Alla var rädda, Någon eller något gjorde det. Vattnet var väldigt salt. Man kunde inte sjunka av sig själv. Någon dränkte Sydney eller Något.

11:27 alla blev utfrågade av polisen vad som hände och alla sa samma sak, dom sov sen blev dom väckta av ett skrik.

00:32 Chris åkte tillbaka till lagunen förberedd med ett vapen. Om man kan kalla det ett vapen. Han tog sin svetsare och satte ihop allt vasst han kunde hitta. Nu var han förberedd för vad som nu fanns där. Han kom ner till vattnet och såg en fjällig varelse bara stående där. Chris hjärta bultade som en oljepump, han sprang mot varelsen och höjde vapnet och slog till varelsen som blev träffad av ett yxhuvud, Men inget blod kom ut, det såg mer ut som ånga som omvandlade Chris och fick honom att tänka på allt dåligt han någonsin gjort, att det var hans fel att Sydney var död.

13:52 chris vaknade på sjukhuset – Han är vaken! Ropade en doktor. – Vad hände? frågade Chris. – du har varit i en koma i en månad, den där gasen var giftigt och du hade dött om inte någon hade sett dig och ringt ambulansen, dina föräldrar kommer om tre timmar.

Sju år senare. Chris fick samtal från polisen Carl hade hoppat av en bro, han hade tydligen varit deprimerad i sju år. Sedan Sydney dog han hade fått sparken från jobbet för att han rökte för mycket, han fick lungcancer och hans försäkring hade gått ut, utan pengar utan liv hoppade han.

Chris hade nog han ringde Jimmy och Ronny och sa att dom skulle träffas vid lagunen med vapen dagen efter, under fullmånen, när varelsen kom ut. Alla träffades vid vattnet med vapen Jimmy tog med ett gevär Ronny tog ett vässat svärd från en smedja som gjorde svärd Chris hade sitt gamla vapen och tre gasmasker och alla satte på sig dem. Varelsen for upp ur vattnet fjällig som en ödla och stora svarta ögon. Jimmy sköt, varelsen började ryka igen, Ronny skar av varelsens ena arm och chris krossade huvudet på varelsen som föll tillbaka i lagunen död. Allt var nu över.

Slut