Liam (sv)

Berättelse, oktober 2017

En kuslig höstkväll

Det var en fredagskväll och jag och min kompis hade bestämt oss för att sova över efter träningen. Efter träningen så duschade vi och gick hem till mig och så åt vi tacos och tittade på TV. Vi hörde en knackning och trodde att det var mamma och pappa men det var ingen där. Edvin sa att det var kanske bara vinden, men jag hade en känsla att det var en person.

Jag heter Axel och min kompis heter Edvin. Vi är 12 år gamla och gillar fotboll och innebandy. Vi bor grannar i Stockholm och min familj har sommarstuga på Gotland. Vi lärde känna varandra på dagis och nu är vi bästa kompisar. Jag har inga syskon så vi spelar ofta fotboll i parken och vi är faktiskt ganska bra på fotboll!

Mamma och pappa kom inte hem. Nästa dag gick Edvin hem och det var bara jag i huset och jag hörde en knackning igen och fick ett sms. Jag kollade dörren och hittade inget och sen mitt sms och det var från ”okänd”där det stod att jag skulle kolla mer noga. Jag förstod inte men fick ett till sms där det stod ”förstår du inte? Du ska kolla BAKOM dörren. Jag gjorde det och hittade en blodig kniv och det. Small till när jag rörde vid den. Jag blev jätterädd och sprang in i huset och låste alla dörrar.

Sedan kom min kompis Edvin och knackade på, jag öppnade och han kom in och sa att det var roligt att se mig bli så rädd. Han erkände att han hade satt upp videokameror på natten i huset och att det var han som var ”okänd” och att kniven var en leksakskniv med ketchup på. Han sa också att han hade en smällare och såg när jag rörde vid leksakskniven. Jag blev jättearg men lugnade mig och vi blev snart kompisar igen.

SLUT