Ina (sv)

Berättelse, november 2017

VARFÖR JAG

Varför, varför nu. Varför måste jag ändra hela mitt liv för henne. Mamma och pappa har precis skilt sig. Mamma fick reda på att pappa hade varit otrogen i två år. Det kom som en överraskning. Därför bestämde hon sig för att flytta från stan. Samma stan där alla mina kompisar bor, där hela mitt liv finns. Jag hade precis packat klart den sista kartongen i mitt nu tomma rum. Flyttbilen hade redan åkt iväg med nästan allt men jag och mamma kom strax efter med dom sista lådorna.

I bilen var det helt knäpptyst. Tills mamma sa – ska det bli kul att se ditt nya rum? Jag sa ingenting jag var bara helt tyst hela bilresan. Vi åkte in i en liten stad som hette Eksjö. Det var faktiskt en gullig liten stad. Mamma svängde in på en gata som hette Bergsgatan. Det var en gata med så gulliga hus. Vi kom fram till mitt nu nya hem. Det var inte direkt något fel på det det var ett vitt litet fräscht hus. Det enda felet var att det inte varVäxjö. Jag kom in i rummet där jag skulle bo det var blåa väggar med vitt golv. Jag och mamma hjälptes åt med alla lådorna. När vi tillslut fick in allt började jag packa upp mina lådor. Jag var faktiskt lite ivrig för att se hur mitt nya rum skulle se ut. Men plötsligt tog den känslan slut. Jag plockade upp ett foto på mig och min bästa vän Amanda framför Växjö slott. Jag blev istället ledsen och tänkte att vi aldrig kommer uppleva sådana stunder igen. Det föll en tår på min kind. Mamma kom in i rummet jag la snabbt tillbaka fotot och torkade tårarna. Mamma ville tydligen hjälpa till att möblera så vi började med de stora möblerna. När vi fick i ordning allt började vi små fixa lite med mattan, tavlor och smink och så. Vid middagsbordet var det inte så mycket prat. Vi hade beställt pizza från en liten restaurang som låg ganska nära. Men sedan började mamma berätta om skolan jag skulle gå på. Jag var jättenervös jag skulle ju börja i den imorgon. Så det kändes bra att mamma berättade om skolan.

Nästa dag vaknade jag av väckarklockan som tjöt. Jag gick upp och åt frukost. Jag hade på mig min vita favorittröja jag ville ju göra intryck på den nya klassen. Mamma skjutsade mig till den nya skolan. Den var en stor och vit byggnad där det strömmade elever överallt. Jag hoppade ut ur bilen vinkade till mamma och följde efter den stora strömmen. Jag var så spänd. Jag stod utanför klassrummet och höll på dörrhandtaget. Jag vågade nästan inte gå in men jag tog modet till mig och öppnade dörren. Där stod min nya lärare  och tittade på mig. Sedan log hon och gick mot mig och förde mig fram till min plats. Det här är Dissa och hon är ny i vår klass så ta väl hand om henne. På rasten försökte jag hänga på dom andra tjejerna i klassen eftersom jag ville försöka få lite nya vänner. Men tydligen ville inte dom ha det. Men så hände något på lunchen. Tjejerna bara kom och satte sig hos mig jag blev lite varm inombords. Alice som jag hade lärt mig att hon hette började prata med mig plötsligt. Vill du vara med oss frågade hon. Jag nickade hastigt. Okej kom då sa hon. Jag visste inte vart vi skulle men jag följde efter. Vi kom fram till en rostig dörr, Du måste bevisa att du vill vara med oss sa Alice. Hon menade att jag skulle gå ner i skolans gamla källare och vara där i minst tre minuter och att dom skulle vänta på mig där uppe. Jag var lite tveksam eftersom det var så mörkt där inne. Jag började gå sakta in på det hårda cementgolvet. Jag tog det första steget ner för trappan. Plötsligt stängdes dörren bakom mig, jag sprang upp och bankade på dörren. Jag förstod att dom hade lurat mig. Jag bankade och ropade men det var meningslöst dörren var för tjock. Jag sjönk ihop på det smutsiga golvet. Medan jag satt där och tårarna trängde sig fram ur ögonen tänkte jag VARFÖR JAG.

Slut