Emmalill (sv)

Berättelse, oktober 2017

En drömresa

Pappa väcker mig och jag vaknar med ett ryck. Han säger att vi har landat och vi börjar gå bort till bussarna men som vanligt så gör han som han alltid gör. Han.…. Men hallå!   Vi kan ju inte bara hoppa in rakt in i mitten av historien!  Nej vi tar allt från början istället.

Det är en vanlig dag. Upp ur sängen och i skolan. Men då kommer jag ihåg! Det är söndag! Jippiiiiii! Jag går upp ur sängen och känner hur mitt långa svarta hår är lika trassligt som alltid. Jag drar på mig de första par kläder som jag ser i min garderob. Det är bara ett par designerlinne från Gucci och en supersöt designer jeansjacka och ett designerlinne. Jag har typ bara designerkläder i min garderob! Alltså jag bara älskar min garderob! Inte bara för alla designerkläder som finns i utan att den är handmålad med riktigt guld! Jag går fram till fönstret och drar upp de vita sidengardinerna. Solljuset bländar mig för en sekund, jag vänder bort huvudet och tittar mig i spegeln. Jag vet inte om jag har nämnt det men mina föräldrar är ganska rika… alltså jag ska inte ljuga de är väldigt rika. Pappa är affärsman och mamma affärskvinna, så jag lever ett liv i lyx! Och förresten! Jag har ju inte berättat vem jag är! Mitt namn är Fredrika och Jag är 13 år och har klarblåa ögon. Som jag har nämnt har jag svart hår ner till vaderna. Eller ja egentligen har jag bara hår ned till ryggen men mamma har köpt hårförlängningar till mig som jag har på mig dygnet runt.  Enda gången jag tar av mig de är när jag duschar. Också har jag ett eget badrum. Jag älskar att skryta! Ja det kanske inte är så positivt men ändå! Ja ja till den riktiga historien.  

Jag går ner till min mamma Elin som sitter på en av de höga köksstolarna. Som vanligt har hon lockat sitt långa bruna hår och har på sig sitt dyra designersmink. Hon har tagit på sig en svart kjol och ett svart designerlinne och så har hon en jeansjacka på sig.
-Hej gumman ! Har du sovit gott i ditt nya designernattlinne? frågade mamma.
– Ja det har jag, svarade jag.

Jag går tyst fram till det vita glänsande matbordet. Ljuset reflekteras genom akvariet så det blir en regnbåge, det är väldigt vackert. Mamma säger att hon har en överraskning till mig.
-Vad? undrar jag.
-Vi ska åka till ditt drömresemål! Till Grekland!
-Va!!! Ska vi? Jippiiiiiii! Ska ni båda med? sa jag.
-Pappa ska, jag är ju så upptagen med jobbet, sa mamma.
-Va! Pappa är ju världens klantigaste man ju! sa jag.
-Vill du till Japan eller inte? sa mamma.
-Såklart jag vill. sa jag
-Bra. Det är bäst att du börjar packa nu. Det är väldigt varmt i Grekland just nu och det kan vara upp till 30 grader så ta med svala kläder, sa mamma.
-Okej. sa jag.

Jag gick och tog mig frukost men mamma protesterade.
-Ni äter frukost på planet, sa mamma
-Ska vi åka nu? sa jag förvånat.
-Ja. Så upp och packa, samamma. Jag svarade inte utan sprang upp direkt och packade mina saker. Pappa må var väldigt rik och snäll men han är också världsmästare i klantighet. Jag slänger ner svala kläder och lite andra saker som solfjädrar, desingersolhattar och sånt. Jag hinner precis packa klart när pappa och säger att det är dags att åka. Jag går ner för trappen och ser pappa . Vi skyndar oss iväg till flygplatsen och går på vårt flyg.  För att komma till klass 1 så måste vi gå förbi ekonomiplatserna först. Stackars människor tänker jag . Det har väl inte ens ett endadesignerplagg i garderoben tänker jag. Och nu sveper vi undan de klargröna gardinerna till första klass. Jag tappar hakan! Detta är väl ett flyg! Ingen lyxlägenhet! Det finns pool, kök, servitörer, en bio och till och med en klädbutik! Mitt drömflyg! Och här ska vi vara i 9 timmar! Jag går direkt fram till klädbutiken och frågar vad en blå klänning med sidenband, spets och en stor vit rosett bak på ryggen kostar.

-Detta är första klass! Ni har redan betalat för detta! Allt är gratis! sa expediten. Jag tappade hakan och gick och tog för mig av designerklänningar, designerbaddräkter , designerbikinis och mycket mer! Jag tar på mig en av bikinisarna , den är blå med vita hjärtan på och så har den spets i samma tyg som bikinin. Jag hoppar i poolen och simmar runt en stund. Vattnet är varmt och jag vill inte kliva upp ur poolen.

Efter sisådär två och en halv timme i badet så drar pappa upp mig. Han säger att det får vara nog med badandet nu. Vi ger bikinin till personalen som hänger upp den så att den får torka, jag har en morgonrock på mig av samma tyg som en handduk är gjort av och går längre ner i första klass. Där finns en spasalong! Jag sätter mig i en av fåtöljerna och får manikyr och filade hälar. När jag är klar med manikyren så får jag ett par svarta glansiga skinnbyxor och en svart       t-shirt och en svart lika glansig skinnjacka. Jag frågar dem om detta verkligen är så smart.

-Det är ju jättevarmt i Japan nu! sa jag
-Hmmm…. du har faktiskt rätt jag tror att du får träffa Minnea så kan vi styla er tillsammans. sa en av expediterna
-Minnea?! Vem är det? sa jag
-Den enda andra i första klass. sa en annan av expediterna.
-Jaha…. vem reser hon med då? frågar pappa
-Hennes pappa. säger expediten från modeaffären.
-Minnea! ropade hon
-Vad är det!? sa en trött röst.
-Kan du komma en stund Minnea? ropade expediten igen.
-Okej då! jag kommer! sa en lika trött röst.

En tjej med långt blont hår och designerkläder kommer gående fram mot mig.
-Så detta är Fredrika? sa tjejen.
-Ja det är jag. sa jag
-Jag heter Minnea! Vi ska säkert komma överens! sa flickan som tydligen hette Minnea. Jag sa inget mer, jag bara längtade tills vi var framme i Grekland.
-Jag går och sätter mig i sätet och sover, sa jag.
-Det finns inga säten använd sängarna att sova i istället. sa en som jobbade i salongen. Jag gick och la mig i sängen och somnade direkt.

Rätt som det var så vaknade jag. Det var Pappa.
-Vi har landat nu! Dags att stiga av. Jipiiii! Vi var framme! Jag sprang av planet med alla mina väskor och packning. Jag följde med pappa och vi gick bort till bussen och som vanligt så gjorde han som han alltid gör . Klantar till det! Han snubblade på något sätt över min rullväska! Jag bara skakade på huvudet och hjälpte Pappa upp och fortsatte gå till bussen. Det var väldigt varmt i bussen som skulle åka till vårt hotell. Jag passade på att sova lite då också för jag har en känsla om att det kommer bli ganska sena kvällar.

Pappa väcker mig igen. Nu är vi framme! Säger han. Jag går av bussen och ser det vitmålade hotellet. Det är väldigt fint och det är stora rosa och svarta målningar på väggarna. Vi går av bussen och går in i receptionen . Det är väldigt fint i receptionen spegelblanka bänkar, moderna datorer, en stor TV-skärm och en blank skinnsoffa. Vi går fram till receptionsbänken och där står en ljushårig tjej i rött läppstift, hon är hårt sminkad. Pappa ber om våra nycklar och visar upp streckkoden vi fick när vi bokade.

-Rum 630, våning 7 den högsta våningen med jacuzzi på balkongen, sa damen. Vi går till hissen men det verkar lite konstigt. När vi åker upp så rör sig inte hissen! Vi bara är uppe på en sekund på högsta våning. Ja ja ! Vi är iallafall framme, tänker jag. Vi går i en lång korridor fram till rum 630. Vi skannar våra nycklar och går in. OMG det är så fint! Nästan som receptionen faktiskt. Det är röda gardiner och ute på balkongen så finns det som expediten sa en jacuzzi. Jag tar av min mina vita nya converse och går längre in i lägenheten.  Eller ja det är ju egentligen ett hotellrum men det ser mer ut som en lägenhet.  Längre in så finns det en dörr. Jag går in, och där står en renbäddad säng med ett litet chokladhjärta på som det står “välkommen” på. Jag öppnar pappret och äter chokladen. Det var den godaste chokladen jag någonsin ätit. Pappa går längre in han med och ser att jag redan sitter i sängen jag ska sova i . Det är fortfarande ljust ute fast det känns som om klockan är 12.00 på natten.

-De har speciella lampor har på hotellet. Man trycker på knappen här så blir det vanliga lampor. Annars så är det sol-lampor som konstgjord sol. förklara pappa. Jag ber pappa att stänga av sol-lamporna. Vi beställer roomservice och jag äter snabbt. Det var jättegott! Jag går i säng direkt efter vi har ätit och pappa gör samma sak. När pappa har somnat så kan inte jag sova. Jag går upp ur sängen jag ser ett lila ljus bakom bokhyllan. Jag går dit och flyttar undan bokhyllan så tyst jag kan.  Där finns en dörr. Jag öppnar långsamt dörren och där står. Ja vad står där? Ingenting? Jo någonting står där. Men vad? Det ser ut som….

-Minnea!!???? Vad gör du här!? sa jag förvirrat
-Shhh . Väck inte din pappa. sa Minnea.
-Men vad gör du här? viskade jag
-Bara kom! viskade Minnea tillbaka. Jag följde med henne längre in i den lila tunneln. Den var helt täckt med självlysande lila kristaller. Där står någonting, någonting annat. En blomma. Inte vilken blomma som helst. Det enda jag kunde tänka på var att röra vid blomman. Jag gick fram och rörde vid den. Då förvandlades Minnea till någonting svart. Världen blev svart allt blev svart. Golvet och väggarna. Och blomman vissnar. Jag säger någonting…
-Hallå ???… de ekar precis som om jag skulle vara död. Jag är död jag är död….. det är varmt. Men ändå kallt. Dunk dunk…. hjärtat slår hjärtat slår! Jag öppnar ögonen….

Jag ligger i en säng. Och bredvid den stod mamma,pappa och Minnea.
-Hjärtat! Äntligen vaknar du! Sa mamma. Jag var hemma, i min egen säng.
-Ligg kvar i din säng du så ska jag gå ner och laga något extra gott till frukost! Sa mamma. Minnea gick lite längre fram till min sängkant
-Hej…emmm.. jo.. skulle du kanske vilja gå på stan med mig om du känner dig bättre snart? Sa Minnea. Jag blev helt chockad, hon hade alltid verkat som om hon var finare och modigare än mig.
-Okej. Sa jag
-Tack, här har du mitt mobilnummer, ring gärna när du känner dig bättre. Sa Minnea.
-Tack, det ska jag göra. Sa jag . Mamma kom upp med en frukostbricka som såg sååå god ut. Där fanns flingor med färska bär i , mackor med min favorit salami och mycket annat gott. Medans jag åt så tänkte jag att: det blev inte mycket till resa… men! Den här resan har faktiskt gett mig det enda jag egentligen ville ha….. En vän.

The end