Elias (sv)

Berättelse (oktober 2017)

En kuslig höstkväll i oktober

Det var en mörk höstkväll i oktober och jag skulle gå hem från affären men när jag var 500 meter från mitt hus så hörde jag någon skrika långt inne i den läskiga mörka skogen. Så Jag sprang hem och ropade på mina föräldrar att dom ska öppna dörren men jag fick inget svar. Sen så kom jag på att jag hade lämnat mitt fönster öppet. Så jag sprang till vårt förråd och hämtade en stege och klättrade snabbt upp för stegen och gick upp till mitt rum. Sen så tog jag min mobil och ringde mamma och pappa men ingen av dom svarade. Det blev bara mörkare och mörkare. Ungefär när klockan var 23:15 så kom mamma och pappa hem och jag sprang ner till dom och så frågade jag var dom var.

Då sa dom att dom var på bio. Då kom jag på att dom sa det igår. Sen berättade jag om skriket jag hörde i den mörka skogen. Men dom trodde inte på mig dom trodde bara att jag var trött. Så jag gick och la mig.

Nästa dag.
Idag skulle jag gå till skolan men jag sa till mamma att jag var sjuk bara för att jag inte hade sovit något inatt. Sen när mamma hade åkt så ringde jag några kompisar och sa till dom om vad jag hörde igår i den mörka skogen.

Sen när klockan var 14:30 så kom min kompis David till mig. Han undrade vad det var jag hörde i den mörka skogen. Då sa jag att jag hörde ett skrik långt inne i den läskiga skogen. Då sa David hejdå och sprang ut till sin cykel som stod i regnet och var helt blöt men han satte sig på sin cykel och cyklade så snabbt han kunde för att hämta mina två kompisar som heter Max och Jonathan. När dom kom hem till mig så cyklade vi till skogen för att undersöka skogen men vi hittade inget i skogen så vi gick hem till mig igen. Men ingen av dom trodde på mig bara för att vi inte hittade något. Precis när dom hade gått så kom min mamma hem.

Då sa hon till mig att polisen hade hittat en kropp i den mörka skogen klockan 20:00 i går kväll. Jag frågade mamma om dom hade fått fast mördaren. Då sa mamma nej dom har inte fått fast dom. Då blev jag rädd och sprang upp på mitt rum och gömde mig. Sen när jag låg under mitt täcke så kände jag att jag var trött och höll på att somna ungefär 3 min senare så hade jag somnat. Då kommer min mamma in i mitt rum och stoppar om mig och då säger hon så hör sov nu då måste sova nu du ska gå i skolan imorgon. Då säger jag godnatt och somnar.

Nästa dag.
Idag ska jag gå till skolan den börjar klockan 10:15 och just nu var klockan 7:45 så jag hade gott om tid. Så jag gick till min garderob och tog fram en gul svampbob tröja och ett par svarta adidasbyxor och en vit kofta. Sen gick jag till toaletten och tände lampan och tog fram min gröna tandborste och tog på tandkräm. Sen när jag hade borstat klart så gick jag ut från badrummet och då var klockan ungefär 8:15. Så jag hade ganska mycket tid kvar. Så jag gick upp på mitt rum och tände lampan och satte mig i min vita stol och tog på min dator. Jag satt och spelade i typ två timmar då kom jag på att skolan började precis. Så jag sprang ut ur mitt rum och sprang ner för den gamla bruna trappan. Sen springer jag till hallen och tog på mig en svart jacka och springer till min vita cykel och cyklar så snabbt jag kan till min skola.

När jag kommer till skolan så jag springer så snabbt jag kan in i klassrummet. Då märker jag något konstigt att alla är tysta och vi brukar aldrig vara tysta. Precis när jag var utanför klassrummet så hör jag att en lärare säger vet ni var Elias är. Alla säger nej då springer jag in i klassrummet. Då säger alla “där är Elias”.

När jag kom in i klassrummet så frågar läraren mig “Var har du varit? då säger jag att jag råkade försova mig och läraren gick på det. Sen så frågade jag varför alla var så tysta och några var ledsna och varför det var ljus över allt. Då säger vår lärare att rektorn blev mördad i går i den läskiga skogen. Sen så sa vår lärare att vi slutar 12:00 idag. Då skrek alla “JA!” i kör. Då sa jag “då slutar vi bara om 1:30 minuter!”. Precis när vi skulle gå på rast så ringer brandlarmet då var vi tvungna att gå ut ur skolan och ställa oss vid ett gammalt grått förråd. Alla trodde det var en övning men hela skolan stod faktiskt i eld. Alla fick panik och började springa överallt. Det blev kaos på skolgården. Brandkåren och polisen kom på 0 tid.

När polisen och brandkåren hade kommit så blev alla på skolan lugna. Sen kommer några poliser fram till mig och min kompis Viktor och frågar vad som hade hänt. Då sa vi att vi inte viset vad som hade hänt. Då sa han OK “men tack för hjälpen ändå sa han!”. Då sa vi ingen orsak. Sen så fick vi gå hem så våran lärare. “Då skrek alla Ja jättehögt!” så de kändes som att jag blev döv. Sen när alla hade slutat skrika så frågade jag min lärare om jag kunde få min mobil “då sa han tyvärr jag tror den är kvar i klassrummet!”. Men då sa jag minns du inte jag gav den till dig för att jag glömde lämna in den. “Då sa min lärare just det här får du den!” tack sa jag och gick därifrån.

När jag kom hem så frågade mamma varför är du hemma så tidigt då sa jag vår skola brann upp i dag hon sa så här till mig sluta ljug säg varför du är hemma då sa jag för att vår skola brann upp då tog hon bilen och åkte till vår skola och då såg hon att jag faktiskt inte ljög. När hon skulle åka så hörde hon en hög och stor smäll från den läskiga skogen så hon åkte hem och sa det till mig. Sen typ 40 min senare så kommer mamma in i mitt rum och säger att han som tände eld på er skola och mördade eran rektor blev skjuten av polisen idag. Då blev jag jätteglad och sprang ett varv runt huset i glädje. Sen när jag gick i så sa mamma att imorgon skulle det komma snö så jag blev ännu gladare och då sa mamma gå och lägg dig nu klockan börjar bli mycket så jag sprang till toan och tog fram min tandborste och tog på våran blåvita tandborste och borstade tänderna och sprang till mitt rum och la mig under mitt blåa Batman-täcke och somnade.

Nästa dag

Idag när jag vaknade så kollade jag ut genom fönstret och såg alla snö som mamma sa skulle komma det var verklig helt vit. Sen när jag hade kollat klart så gick jag ner från vår gamla bruna trappa och sprang ner i köket och gjorde frukost. Sen när jag hade ätit upp min yoghurt så gick jag till badrummet och tände lampan och tog på tandkrämen på min tandborste och borstade tänderna. När jag hade borstat tänderna i ungefär 3 minuter så gick jag till min mamma och frågade om mamma visste om jag skulle gå till skolan idag då sa hon “Nej!” Det ska du inte din skola har ju brunnit upp sa hon, så jag fick vara hemma idag. Så jag spelade bara hela dagen så det var inte en sån rolig dag. Sen när jag hade spelat klart så gick jag och la mig. Jag spelade typ varje dag medan vi inte hade någon skola.

2 månader senare.
Två månader senare så hade dom byggt ihop vår skola igen så ja då blev mina dagar som vanligt så ja det var inget mer med det så ja – hejdå

SLUT