Damian (sv)

Berättelse, oktober 2017

En kuslig höstkväll var vi på bus eller godis. Jag och min vän George som är en drake och jag är en zombie. Vi gick till ett gult hus och sa “bus eller godis” och mannen med bruna ögon och svart långt hår sa här får ni lite godis bönor”. Vi fick tre var men så sa mannen “ät bönorna innan midnatt”. Vi blickade och sa “varför” men han försvann innan vi hann blinka. Och vi sprang därifrån så fort vi bara kunde. Samtidigt som vi sprang undrade vi vad mannen menade. Sen när vi vände oss så var huset borta. Och sen märkte vi att vi var helt ensamma i hela staden. Vi kollade runt lite grann. Och sen såg vi en tidning på gatan och att de stod om någon stor fest men vi var inte bjudna till den här festen. Och vi vände blad i tidningen och läste att festen skulle börja klockan 21:00 och klockan var 20:30.

Vi sprang hem för att kolla om mamma Jennifer med lång blont hår, och om pappa Fred med kort mörkt hår. Det som ett tråkigt är att jag inte har några syskon. Vi sprang förbi en kyrkogård och förbi några hus sen var vi framme vid Coop och det betyder att vi var halvvägs. Vi sprang förbi Gråbo. Där alla gangsters är. ”Jag sa vi stannar lite jag måste hämta andan”. Min kompis svarade ”visst”. Jag tänkte i mitt huvud hoppas att vi inte träffar gangsters som tar allt vårt godis. Vi sprang inte för att vi inte hade någon ork. George sa ”där är skylten vi är snart ute från Gråbo”. Jag tänkte inget kan gå fel nu. Men så kom tre killar med dödskalletatueringar på armen. Dom kanske var 16 år gamla medan vi var 12 år gamla. Dom sa ”ge oss allt godis!” Den andra sa ” du hörde honom väl tönt”. Vi vågade inte säga ifrån men jag fick en plan så jag sa ”kan inte jag och min kompis prata lite om tanken?” ”Ok det får du då”. Jag och George gick 5 meter ifrån. Jag viskade till George ”vi skriker efter nån vuxen” George sa ”det låter som en dålig plan men vi har ingen annan plan så varför inte”. ”Vi skriker på 3, ok George? ”Ok”.

Vi gick till grabbarna och räknade upp från ett ” ett två tre” vi skrek ok grabbarna blev lite rädda. Men så kommer jag på alla var ju på festen. Nybörjarmisstag av mig. Killarna tryckte oss mot väggen och slog några slag på magen sa ”ge oss allt ert godis nu!” Vi slängde allt godis på marken men vi hade kvar våra godisbönor för att dom låg inte i våra påsar med godis i. Vi hade dem i fickan. Dom tog allt godis som vi hade i våra påsar. Vi sprang sprang, sprang så fort vi kunde vi stannade vid husgatan där jag bor. Vi sprang till mitt hus och där såg vi mamma och pappa vid dörren som kollade efter oss. Vi sprang till dom och jag kramade dom.

George skulle sova över hos mig och vi spelade lite plant vs zombie heros. Jag berättade till mamma och pappa om allt som har hänt. Men vi hade lite tid kvar innan det var midnatt så vi åt bönorna mina var tutti frutti smak och Georges var päron.

Nästa dag vaknade vi och åt frukost och Borstade tänderna. Vi var så snabba som möjligt för att hinna till mannen som gav oss bönorna. Och när vi var framme så var huset kvar. Vi gick till dörren och plingade på. Och han öppnade dörren och vi frågade ”varför skulle vi äta bönorna innan midnatt?” Han svarade ”För att jag ville ge er lite Halloween stämning”. ”Men hur försvann huset?” “Ni såg det bara inte ni kollade där det inte fanns något hus”. Han sa ”vill ni komma in och dricka te och äta lite kakor, min fru bakar jättegoda kakor.” Vi tackade ja. Vi åt lite kakor och drack lite te. Och sen gick vi hem.

Slut