August (sv)

Berättelse, november 2017:

En kuslig höstkväll

Vi sprang så fort vi kunde. Det var kallt jag hade bara en kofta på mig. Jag och Adam sprang ifrån huset. Det var något som kom efter oss, men vi såg inte vad det var för något. Vi hade sprungit i 2 minuter, jag började bli trött. Det var mörkt runt omkring oss, det satt en svart katt på muren men vi såg mest dom glimmande ögonen. När vi kom hem till mig så var det mörkt, mamma och pappa var ute och åt. Vi låste ytterdörren och gick och satte oss på soffan det var mörkt i huset. Jag tände en lampa över soffbordet.

Jag heter Abbe och är 12 år gammal, min favoritfärg är grön jag brukar ha på mig kortbyxor, dom är röda. Ganska lång, En orange tröja, blå strumpor, en röd mössa, gröna ögon, brunt hår.

Vi började bli trötta. Klockan var 11 på kvällen och Adam skulle gå hem till sig. Vi sa hejdå och han gick, jag satte mig i soffan och började se på TV. Det gick lite tid och sen kom mamma och pappa hem. De undrade om jag hade fått något godis ikväll. Korgen som jag hade fyllt låg på bordet. Men sen gick jag och lade mig i sängen.

Jag kunde inte sova så jag tog fram min mobil och ringde till Adam. Han svarade och jag frågade om han ville gå ut med ficklampor och se vad det var som jagade oss. Han svarade ja så när mamma och pappa hade gått och lagt sig smög jag upp och gick ner för trappan. Sen satte jag på mig mina kläder och jag smsade honom att möta mig vid lekparken. Han svarade ok, och jag började gå. jag hörde ett ljud som prasslade vid buskarna. Jag var framme vid lekparken när ljudet blev högre och högre. Jag blev rädd och tände en ficklampa jag hade tagit med och lyste på buskarna. Men det vara bara Adam som kom, jag sa jag blev rädd när du kom och han svarade jag trodde att du var någon annan. Vi började leta runt efter någonting men vi hittade ingenting så vi började leta mer runt massa ställen. Sen såg vi någonting som rörde sig i buskarna. Någonting hoppade ut och attackerade mig. Adam skrek till av rädsla och han tog ut en kniv som han hade tagit med sig.

Jag höll fortfarande på och kämpade med den. Sen tog Adam ut en kniv från hans ficka och hoppade på var det nu var och stack in kniven i ryggen på den och den snurrade runt och föll av mig. Den bara låg där och rörde sig inte. Jag tog fram min ficklampa och lyste på den. Det var en varulv, och jag kom på att dom kommer bara när det är fullmåne. Så jag tittade och såg att det var fullmåne. Och sen sa jag till Adam att jag började bli trött och jag tittade på klockan. Det var 12 på natten. Och jag hade träning tidigt imorgon så jag behövde gå hem och sova. Jag sa till Adam att jag hade tidig träning och jag behövde sova. Så vi sa hejdå och jag gick hem till mig.

SLUT