Alex (sv)

Berättelse november 2017:

En kuslig höstkväll

En kuslig höstkväll var jag och min kompis ute och gick. Jag heter Peter jag är 16 år. Jag är lång och smal, mina kompisar kallar mig pinnen. Jag och min kompis Harry var inbjudna till ett halloween party. Man skulle klä ut sig, så jag var clown och Harry var utklädd till Harry Potter.

Vi gick längs med en cykelväg och det var mörkt och lite kallt men det var inte långt kvar till partyt. Precis innan vi kom fram så såg vi något konstigt. Vi stannade upp och Harry frågade:
– Vad är det för nåt?
Den mystiska figuren kom närmare. När den kom ännu närmare så såg vi att det var en clown som gick emot oss. Vi var nu framme vid huset där partyt var och vi skyndade oss in. Alla i vår skola var där.

Det var i ett stort hus. Vi gick igenom folkmassan och satte oss ner i en soffa. Tjejen som jag gillade var där. Hon satt tillsammans med skolans mobbare som var hennes pojkvän.  Jag och Harry var fortfarande lite fundersamma över det vi hade sett utanför. Clownen hade gett ett skumt intryck och vi hoppades att han inte skulle dyka upp på festen.

Mobbaren går iväg into toaletten då passade jag på att gå till tjejen: – Hej Alice hur är läget? Alice säger inget. Sedan kommer Clownen in den den beter sig konstigt. Clownen försvinner ur mitt sikte nu börjar jag bli orolig. Alicia får ett sms. Jag ser vem det är ifrån. Det är från mobbaren,  då säger hon:
-Jag måste gå, sa hon. Jag ser henne gå mot ett rum. Sedan hörs ett skrik då kommer mobbaren utspringande ur rummet där Alice gick in. Han skriker efter hjälp.

Mobbaren pekar in mot rummet och alla tittar in och där ligger Alice på golvet ihjälstucken av clownen alla började skrikande springa ut ur huset utom jag, Harry och mobbaren. Vi gömde oss. Clownen var fortfarande i rummet.  Harry ringer polisen och mobbaren säger att vi måste göra nåt. I hallen ser mobbaren tre paraplyer. Då säger han ta varsitt paraply, alla tog ett paraply. Då sa han på tre försöker vi slå ner clownen.

3, 2, 1 kör! Vi springer mot rummet där står med kniven i handen över Alice. 

Vi springer mot clownen mobbaren slår clownen rakt i huvudet med paraplyet så han ramlar vi sparkar och slår han. Vi tog av masken och det var Alice pappa, han var massmördare han hade varit i fängelse i 10 år. Polisen kom och ambulansen Alice pappa var medvetslös och Alice var död. Jag kommer aldrig på på maskerad igen.

SLUT